Honlap születik

Hosszas előkészítő munka után, végre megszületett a honlapunk. Külön köszönet a amivarosunk.info oldalnak, akik biztosítják számunkra a tárhelyet!

Rendelkezzen adója 1%-áról

Ha elégedett Egyesületünk munkájával, kérjük támogassa adója 1 százalékával! Kattintson a részletekért


Ma 2019. július 23., kedd, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.
Betűméret
   

Polgárőr hírek

Még mindig videó :)

Az alábbi linket Borda Tibor küldte


Forrás: dunamedia.hu

 

Autóvadász akció

Az április 27-én megtartott „Szigetszentmiklósi Autóvadászat” bár eredményesen zárult, az autóvadászok mégsem érezték úgy, hogy az eredmények jók lettek volna. Bár több az emberi életekre is veszélyt rejtő roncsot szűrtek ki a közlekedő autók sorából, ámde az on-line rendszer hibájának köszönhetően hiába tettek meg mindent annak érdekében, hogy társadalmi munkájukat kiemelkedően végezzék, ez a hibájukon kívül nem valósulhatott meg.

A teljes cikk itt olvasható

Bár az akció majdnem 3 hete történt, csak tegnap került fel részletesen az autóvadász.hu oldalra. Képeink nekünk is vannak, hamarosan felteszem a galériába. Aktívan részt vettünk mi is az akcióban, de sajnos az információ áramlás a polgárőrök és a honlap között még nem működik hibátlanul.

Beküldte: Borda Tibor

 

Országos Polgárőr Nap

Országos Polgárőr Nap

Helyszín:

Lehel Sport és Szabadidő Központ

5100 Jászberény, Gorjanc Ignác sétány 5.

Időpont:

2012. június 23. (szombat)

 

Jelentkezni a helyi vezetőknél lehet, június 01-ig. Utazás busszal, amire helyfoglalást kell fizetni, amely 1.500,-Ft. Az oda úton visszakapjátok a befizetett összeget, akik nem jönnek el azok viszont nem. Ez azért szükséges mert nem mindegy mekkora buszt rendelünk és mennyire használjuk ki.

Megértéseteket köszönjük!

 

Jöhetnek a seriffek

Elkészült a Belügyminisztériumban az a törvénytervezet, amely szabályozza a jövőre felálló önkormányzati rendőrségek működését. Jogos a kérdés: ez a polgárőrségnek támogatást, vagy központosított konkurenciát jelent?

A nemrégiben napvilágot látott törvénytervezet szerint az összes település, tehát a kis falvak is létrehozhatják saját rendészeti egységeiket. A szervezet tagja a szabályozás szerint önkormányzati természetvédelmi őr, közterület-felügyelő, mezőőr, erdészeti szakszemélyzet tagja, halászati őr, az erdővédelmi szolgálat tagja, hegyőr és hivatásos vadász lehet.

A helyi „seriffek” kötelesek lesznek intézkedni, ha jogszabálysértést, mulasztást észlelnek. Ellenszegülés esetén testi kényszert is alkalmazhatnak majd. A tervezet szerint, az önkormányzati rendőröknél bilincs, gumibot, illetve egyes tagjainál, szakképzettségüktől függően sörétes puska, valamint maroklőfegyver is lehet.

A település közbiztonsága felett őrködőknek joguk lenne igazoltatáshoz, járművek megállítására, átvizsgálására, de csak abban az esetben ha bűncselekményt, jogsértést észlelnek. Vagyis, rutinigazoltatásokhoz nem lesz jogosultságuk.

 

forrás: polgarorradio.hu

 

1. oldal / 4

Melyik honlap forma tetszik jobban?

Statisztika

Tagok : 52
Tartalom : 93
Webcímek : 3
Tartalom találatai : 427696
loader

box

TV újság

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható

.