Honlap születik

Hosszas előkészítő munka után, végre megszületett a honlapunk. Külön köszönet a amivarosunk.info oldalnak, akik biztosítják számunkra a tárhelyet!

Rendelkezzen adója 1%-áról

Ha elégedett Egyesületünk munkájával, kérjük támogassa adója 1 százalékával! Kattintson a részletekért


Ma 2019. július 23., kedd, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.
Betűméret
   

O.P.Sz. Elnöki köszöntő

Hatályba lépett az új Polgárőr törvény

Alig pihentük ki a téli ünnepeket, máris hatalmas munka várt ránk: február elsején életbe lépett az új polgárőr törvény, ami sok új feladatot jelent, de örömteli esemény a polgárőrség történetében, mert az új törvény szabályozott viszonyokat teremt. Még örömtelibb, hogy a polgárőrök csaknem 100 százaléka megfelel a törvényi követelményeknek!

A törvény hosszú évek után egyértelműen meghatározza a Polgárőrség fogalmát, kizárólag az OPSz és tagszervezetei részére engedélyezi a Polgárőr név használatát, rögzíti a polgárőrség alap- és kiegészítő tevékenységét. Alaptevékenységként a az OPSz tagszervezeteihez tartozó polgárőrök közterületen járőrszolgálatot látnak el, figyelőszolgálatot végeznek, másrészről pedig iskoláknál, illetve balesetek helyszínénél jelzőőri feladatokat is látnak el. Ez a törvény rögzíti azt is, hogy a közterületi szolgálat során a polgárőr közfeladatot ellátó személy, aki kiemelt védelem illet meg. Ez a törvény megteremti annak a lehetőségét, hogy az eddig is végzett tevékenységeinket, az önkéntesen ellátott szolgálatokat ne csak saját szabályzataink, illetve "szokásjog" alapján, hanem törvényi keretek között végezzük.

Az új törvény azonban új feladatokat is ró ránk: mostantól folyamatosan, több éven keresztül felépítve olyan oktatási, képzési rendszert kell kialakítani az egyesületeknél, a területi szövetségeknél, amely a jelenleginél is szélesebb körű és alapos tudás elsajátítását, és ami ugyanilyen fontos, ennek a szolgálatok során végzendő gyakorlati alkalmazását teszi szükségessé valamennyi polgárőr részére.

Ennek része a február 25-én megtartandó Közgyűlés, amelyen a szervezet átalakulásáról, a törvény szerint új tisztségviselőkről (Elnökség, Etikai Bizottság, Felügyelő Bizottság, stb.) kell döntenünk. Az előkészületek során három regionális fórumot tartottunk ez elmúlt hetekben, amelyeken nagy számban vettek részt az adott régió polgárőrei.

A szokatlan februári hideg nagy kihívást jelentett számunkra. Ezt az alkalmat is szeretném felhasználni arra, hogy megköszönjem a polgárőrök eddigi helytállását!

Ismét megmutattuk, hogy ránk lehet számítani. A rendőrséggel együttműködve több száz embert mentettünk meg a kihűléstől. Ezúton kérek minden polgárőrt, hogy ne lankadjon a figyelem, hiszen a télnek még nincs vége!

Figyeljünk oda továbbra is az elesettekre, a városokban, de ami még ennél is fontosabb, a falvakban és a tanyavilágban is.

Budapest, 2012. február

Dr. Túrós András
elnök
forrás: www.opsz.hu

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Melyik honlap forma tetszik jobban?

Statisztika

Tagok : 52
Tartalom : 93
Webcímek : 3
Tartalom találatai : 427681
loader

box

TV újság

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható

.