Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég böngészi
image image image image image
Köszöntő a lakosság felé
Pártl József
Technikai fejlődésünk
Regisztrációs segédlet

Honlap születik

Hosszas előkészítő munka után, végre megszületett a honlapunk. Külön köszönet a amivarosunk.info oldalnak, akik biztosítják számunkra a tárhelyet!

Rendelkezzen adója 1%-áról

Ha elégedett Egyesületünk munkájával, kérjük támogassa adója 1 százalékával! Kattintson a részletekért


Ma 2019. július 23., kedd, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.
Betűméret
   

Figyelemfelhívás

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a hagyományoknak megfelelően Szigetszentmiklóson 2012. március 15.-én megrendezésre kerül, az 1848-49-es forradalomra és szabadságharcra emlékező rendezvények.

Emiatt Szigetszentmiklós Temető utcában és a Kossuth Lajos utcában ellenőrzött forgalom elterelésekre kerül sor várhatóan reggel 7: 00 órától 12:00 óráig.

Felhívjuk a fenti útszakaszon közlekedők figyelmét a forgalmi rend változásokra.

Megértésüket köszönjük.

SZPE Vezetőség

 

 

 

Köztestület lett a polgárőrség

A Ma reggel vendége volt, Túrós András az Országos Polgárőr Szövetség elnöke

Kattints az interjúhoz

Kattints a képre az interjú megtekintéséhez


Forrás: MTV videótár

 

A köztestület önkormányzattal és nyilvántartott tagsággal rendelkező szervezet, amelynek létrehozását törvény rendeli el. A köztestület a tagságához, illetőleg a tagsága által végzett tevékenységhez kapcsolódó közfeladatot lát el. A köztestület jogi személy. (A Polgári Törvénykönyvről szóló, többször módosított 1959. évi IV. törvény 65. § (1) bekezdése szerint). A köztestületre – ha törvény eltérően nem rendelkezik – az egyesületre vonatkozó szabályokat kell megfelelően alkalmazni. (Ugyanott, (6) bekezdés).

Közfeladatok: Törvény meghatározhat olyan közfeladatot, amelyet a köztestület köteles ellátni. A köztestület a közfeladat ellátásához szükséges – törvényben meghatározott – jogosítványokkal rendelkezik, ezeket önigazgatása útján érvényesíti. Törvény előírhatja, hogy valamely közfeladatot kizárólag köztestület láthat el, illetve, hogy meghatározott tevékenység csak köztestület tagjaként folytatható. (Ugyanott, (3) és (4) bekezdés). Végül a Polgári Törvénykönyv kimondja, hogy a köztestület által ellátott közfeladatokkal kapcsolatos adatok közérdekű adatoknak minősülnek. (Ugyanott, (5) bekezdés)

Forrás: Wikipédia

 

 

A honlapról

(4 értékelés)

Tisztelt Látogatók, polgárőr kollégák!

 

Volt már egy honlapunk annak idején (amiről én csak hallomásból és interneten található maradvány linkekről tudok), de elveszett az élet és az elektronikus világ süllyesztőjében. Összefogtunk páran, mert úgy gondoltuk, hogy egy ilyen szervezetnek ekkora tagsággal a mai világban már nélkülözhetetlen eszköze egy saját honlap. Tábla felszerelésKözleményeket, felhívásokat, híreket megjelentetni vagy lakosok, polgárőrök véleményét meghallgatni, más úton már nem lehet. Eltelt némi idő a szervezkedéssel, de ez is csak a javunkat szolgálta. A véletlen és egyik polgárőr társunk segítségével összefutottunk egy „pártoló” tagunkkal (nem nevezném meg, amíg nem járul hozzá legalább a „művész neve” közzétételével), aki igen nagy segítséget nyújtott polgárőrségünk számára. A teljes technikai hátteret: webtárhely, domain Ő biztosítja részünkre. Az eredmény pedig már előttetek van. Nem vagyunk programozók és tudásunk is elég csekély, de úgy érzem egy használható honlapot sikerült összebarkácsolni magunknak. A fórumban vagy ide klikkelve tudtok javaslatokat tenni, ötleteket adni stb. Ha érdekes vagy fontos hír, esemény kerül az utatokba küldjétek be bátran. Erre megtaláljátok a megfelelő fórumot.

 

Jelzem, nem egy hírportált szándékozunk indítani, arra már van(nak) nagyszerű oldalak. Természetesen a fontos híreket „kiollózzuk” majd onnan, :) és közzétesszük.

 

További kellemes időtöltést kívánok honlapunkon!

 

13. oldal / 13

Melyik honlap forma tetszik jobban?

Statisztika

Tagok : 52
Tartalom : 93
Webcímek : 3
Tartalom találatai : 427693
loader

box

Az alapoktól napjainkig...

Szavazások

Elégedett a Polgárőrség munkájával?

A lenti cikkeket a amivárosunk.hu oldalról mazsoláztuk

TV újság

Polgárőr rádió hallgatása

undefined

A BKV H6-os HÉV járatának utolsó járata Vágóhíd irányából Ráckeve felé közlekedő szerelvénye a menetrend szerint 23.35-kor indul.

 

undefinedA hétvégén eltűnt ló kiscsikót hozott napvilágra, amit ígéretünkhöz méltan bemutatunk az oldalon

 

 

undefined

2012.05.27-28. éjfél környékén a rendőrség és a tűzoltóság egy magányos lovat próbált elkapni a Csépi út környékén.

 

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható

.