Ki olvas minket

Oldalainkat 36 vendég böngészi
image image image image image
Köszöntő a lakosság felé
Pártl József
Technikai fejlődésünk
Regisztrációs segédlet

Honlap születik

Hosszas előkészítő munka után, végre megszületett a honlapunk. Külön köszönet a amivarosunk.info oldalnak, akik biztosítják számunkra a tárhelyet!

Rendelkezzen adója 1%-áról

Ha elégedett Egyesületünk munkájával, kérjük támogassa adója 1 százalékával! Kattintson a részletekért


Ma 2019. július 23., kedd, Lenke napja van. Holnap Kinga és Kincső napja lesz.
Betűméret
   

Polgárőr kirándulás

(2 értékelés)

KEDVES POLGÁRŐR TÁRSAINK!

2012. JÚLIUS 14.-ÉN KISKUNMAJSÁRA TERVEZZÜK AZ ÉVES CSALÁDI KIRÁNDULÁSUNKAT.

HAGYOMÁNYAINKNAK MEGFELELŐEN EGYESÜLETÜNK TAGJA 1 FŐT INGYEN HOZHAT, MINDEN TOVÁBBI SZEMÉLY UTÁN 4 ÉV FELETT 2.000 FT ÖNKÖLTSÉGET KELL FIZETNI, MELY TARTALMAZZA A BELÉPŐ ÁRÁT, VALAMINT AZ ÚTIKÖLTSÉGET.

 

MINDEN EGYES CSOPORT A VEZETŐJÉNÉL ADJA LE JELENTKEZÉSÉT, HOGY HÁNY FŐVEL VESZ RÉSZT A KIRÁNDULÁSON LEGKÉSŐBB: 2012. JÚLIUS 1-IG.

KÉREM, A HATÁRIDŐ PONTOS BETARTÁSÁT A BUSZRENDELÉS MIATT.AZ INDULÁS VÁRHATÓAN 2012. JÚLIUS 14. REGGEL 07:00 ÓRA.


VEZETŐSÉG

Képek a jonathermal.hu oldalról

 

Fürdőzők figyelmébe

Kezdődik a fürdési szezon

Elkezdődött a nyár, sokan fogják szabadidejüket vízpart mellett tölteni. Nekik szeretnénk pár fontos tanácsot adni annak érdekében, hogy a fürdőzés, csónakázás, szörfözés valóban jó élmény maradjon, ne pedig tragédiával végződjön.

- Kérjük, csak a kijelölt fürdőhelyen fürödjenek.  A kijelölt fürdőhelyek határa a parton 60x30 cm méretű, fehér alapú, kék hullámzó vízen fekete felsőtestet ábrázoló táblával, a vízen vörös-fehér függőlegesen csíkozott, henger alakú, legalább 50x50 cm-es bójákkal vannak megjelölve. A kijelölt fürdőhely határát jelző táblán kék mezőben fehér nyíllal és a távolság (méter, kilométer) feltüntetésével van a fürdőhely hossza jelölve. A 120 cm-nél mélyebb víz határát tavakon „120 cm” feliratú tábla jelöli.

- Sokan nem tudják, de állatot a fürdőhely területére bevinni tilos! A fürdőhely területén a fürdési szezonban horgászni nem szabad!

- Az úszóeszközök (vízibicikli, gumimatrac illetve más felfújható eszköz) használata szintén fürdésnek minősül, így ezek használatára is a fürdés szabályai vonatkoznak. Fürdőzők közelében úszóeszközöket használni csak úgy szabad, hogy azok a fürdőzőket ne veszélyeztessék.

- Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó tizenkét éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet a szabad vizekben. Gyermek és ifjúsági csoportok esetén a csoport vezetőjének a fürdőzők létszámának megfelelő számú, úszni tudó és vízi mentésben jártas felnőtt személyekből figyelő és mentő őrséget kell állítania.

 

Városi Sportnap

A visszajelzések alapján sikeresnek tekinthetjük a sportnapokat.

Forrás: amivárosunk.hu

 

A rendőrség a levegőből segít

A Készenléti Rendőrség Légirendészete helikopteres megfigyeléssel nyújt segítséget a hétvégi országos hulladékgyűjtési akcióhoz.A kép a tavalyi mozgalomból A Légirendészet szolgálati repülései során már évek óta felderíti és dokumentálja a környezeti szennyezéseket, amelyekről értesíti az Országos Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőséget, vagy a területileg illetékes önkormányzatot- mondta el az MTI-nek Botta András mérnök ezredes, a Légirendészet parancsnoka csütörtökön. - Ugyanezt a feladatot kívánjuk most az országos akcióhoz kapcsolódva folytatni, mivel Vas és Baranya megye irányában lesznek szolgálati repüléseink, amelyek során két helikopterünk különös figyelmet fog fordítani az illegális szemétlerakók és más környezeti szennyezések felderítésére - tette hozzá a parancsnok. A repülések az akcióval egy időben, egész nap fognak tartani, és kollégáim mozgófelvételekkel, fotókkal, valamint GPS koordináták alapján fogják a tapasztaltakat dokumentálni. A felvételeket és az adatokat a szokásos módon fogjuk továbbítani, hiszen egy erdő közepén lévő hulladék elhelyezése esetén a mostani lakossági összefogás ellenére sem várható azonnali beavatkozás - magyarázta az ezredes. Botta András hangsúlyozta, hogy különös figyelmet fordítanak az álló és mozgóvizek szennyezésének felderítésére, hiszen azokat a legjobban a levegőből lehet felfedezni. A belterületek megtisztítását tűzte ki célul idén a Te Szedd! - Összefogás a Tiszta Magyarországért Mozgalom. Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját szombaton reggel 8 és este 6 óra között rendezi meg közösen a Vidékfejlesztési Minisztérium, a Belügyminisztérium, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és az Országos Polgárőr Szövetség. Az esemény kiemelt kommunikációs főtámogatója az MTVA Zrt. A szerdai határidőig 700 település több mint százezer önkéntese regisztrált az akció honlapján.

Forrás: teszedd.hu

 

Gőzerővel folynak az előkészületek

Folyamatosan futnak be a regisztrációk az idei TeSzedd akcióra, ami – mint köztudott- a belterületek megtisztítását tűzte ki június 2-án célul a mozgalom.Az ország legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját június 2-án reggel 8nyolc és este hat óra között rendezi meg közösen a Vidékfejlesztési-, a Belügy-, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség és természetesen az Országos Polgárőr Szövetség.

A szervezők ebben az évben is várják a polgárőrökön túl a vállalatok, önkormányzatok, iskolák, más civil szervezetek, és egyéni önkéntesek jelentkezését. Regisztrálni még pár napig, azaz május 30-ig lehet a www.teszedd.hu honlapon.


Peszt Péter, ezúton is kér minden egyesületi vezetőt és polgárőrt, hogy lehetőségeik szerint a működési területükön vállalják fel a szervezési és koordinációs feladatokat. Szólítsák meg a civil szervezeteket, az iskolákat, valamint kérjék az önkormányzatok támogatását és segítségét. Feltétlenül regisztrálják magukat a www.teszedd.hu oldalon, hogy a z adott napra megkapják a hulladékzsákokat, védőkesztyűket. Az akció napon csak és kizárólag a „TeSzedd”-es zsákokat viszik el a hulladékgazdálkodási szolgáltatók. A hulladékgyűjtés a települések belterületeire terjed és nem célja a külterületek bejárása, gyűjtése. Minden településen gyűjtő pontok kerülnek kijelölésre, ahova a zsákokat  lehet majd elhelyezni, és onnan történik majd az elszállításuk.


Ahogy Peszt Péter, az országos Polgárőr Szövetség alelnöke fogalmazott: a jól megszervezett és pontosan lebonyolított akcióval a polgárőrség érdemeinek további elismerését érhetjük el nem csak a lakosság, hanem a település vezetése, és nem utolsó sorban az ország felelős vezetői előtt. Fogjunk össze hazánkért, Magyarországért!”

Forrás: polgarorradio.hu

 

10. oldal / 13

Melyik honlap forma tetszik jobban?

Statisztika

Tagok : 52
Tartalom : 93
Webcímek : 3
Tartalom találatai : 427676
loader

box

Az alapoktól napjainkig...

Szavazások

Elégedett a Polgárőrség munkájával?

A lenti cikkeket a amivárosunk.hu oldalról mazsoláztuk

TV újság

Polgárőr rádió hallgatása

undefined

A BKV H6-os HÉV járatának utolsó járata Vágóhíd irányából Ráckeve felé közlekedő szerelvénye a menetrend szerint 23.35-kor indul.

 

undefinedA hétvégén eltűnt ló kiscsikót hozott napvilágra, amit ígéretünkhöz méltan bemutatunk az oldalon

 

 

undefined

2012.05.27-28. éjfél környékén a rendőrség és a tűzoltóság egy magányos lovat próbált elkapni a Csépi út környékén.

 

Creative Commons Licenc
Ez a Mű a Creative Commons Nevezd meg! - Ne add el! - Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően szabadon felhasználható

.